Ajankohtaista

Onko taloyhtiönne väestönsuoja lainmukainen?

"Sisäasiainministeriön asetus
väestönsuojien teknisistä vaatimuksista ja väestönsuojien laitteiden kunnossapidosta".

"19 §
Viestilaitteet

Väestönsuojassa tulee olla matkaviestimen käytön mahdollistava tekninen järjestelmä tai puhelinpiste, joka on kytketty valmiiksi puhelinverkkoon joko omana liittymänä tai rakennuksessa olevan puhelimen rinnakkaisliittymänä."

Tämä on noussut lähiaikoina puheenaiheeksi isännöitsijöillä ja taloyhtiöillä. Vanhat "lankaliittymät" ovat kalliita ylläpitää. Lisäksi on taloyhtiöitä, joissa ei tällä hetkellä ole väestönsuojassa puhelinyhteyksiä lainkaan.

Meiltä löytyy asiantuntemus ja nykyaikaiset ratkaisut väestönsuojien gsm-yhteyksien toteuttamiseen. Onko teidän taloyhtiössänne väestönsuoja lainmukainen?

Matkapuhelinten sisäkuuluvuuden parantaminen

Sisäkuuluvuuden parantaminen asuinkiinteistöissä.

 

Uusissa matala- ja nollaenergiataloissa ongelmaksi asukkaalle muodostuu matkapuhelimen heikko- tai jopa olematon kuuluvuus. Kuitenkin kännykkä on nykypäivänä se ainut tapa saada apua, joten sen kuulumattomuus omassa kodissasi on vaaraksi!

Määräyksiin on tulossa lisäyksiä sisäpeittoverkkojen tarvekartoituksen osalta, mutta nykyisissä kohteissa asukkaalle itselleen jää vastuu tiedostaa ongelma ja vaatia pikaista korjausta! Nythän on käynyt niin , että asunnon ostossa yhdeksi ostokriteeriksi täytyy ottaa myös puhelimen kuuluminen sisätiloissa. Jälkikäteen vaatiminen on hankalaa.

Rakennusvaiheessa sisäkuuluvuuden kartoittaminen ja sisäpeittoverkon rakentaminen on vielä suhteellisen helppoa ja kustannuksiltaankin toteutettavissa. Vaihtoehtoiset ratkaisut , kuten signaalia paremmin läpäisevät rakenteet , ovat vielä suunnitteluasteella ja huomattavasti kalliimpia toteuttaa.

 

Rakennuttajille toisi etua kilpailijoihin nähden, mikäli heidän kohteissaan pelkoa kuuluvuusongelmista ei olisi. Kun tarve sisäpeittoverkolle kartoitetaan rakennusvaiheessa, niin verkon rakentaminen tarvittaessa ei tuota lisätöitä rakentajan puolesta, kun se ajoissa huomoidaan.

Olkaa yhteydessä pikimmiten, mikäli tarvitsette apua tarvekartoituksessa ja toteutuksessa.

Tehdään yhdessä toimivampia ja turvallisempia asuinkiinteistöjä kaikkien osalta.

Kysy lisää - lähetä viesti